Albert Heijn
Hoge kortingen
JUMBO
Snelle levering
PLUS
Prima assortiment
Butlon
Goede bezorging

Whisky bestellen

Consumenten bestellen steeds vaker producten via het internet, whisky is hier zeker geen uitzondering op. Waarom zou je ook whisky kopen bij de lokale slijterij, terwijl er een groter én goedkoper aanbod is op het internet? Daarbij wordt de service alleen maar beter. De meeste online whisky aanbieders accepteren veelal whisky zendingen retour en hanteren een snelle levertijd. Met de opkomst van het online whisky kopen, zijn er ook een verschrikkelijk groot aantal aanbieders van een nog groter aantal whisky’s ontstaan. Waar moet je rekening mee houden bij het whisky kopen? Hieronder geven we een aantal tips:

 1. Whisky Kopen op Smaak

Je hoeft tegenwoordig geen whisky kenner te zijn om de juiste whisky te vinden die volledig bij jouw smaak past. Vaak staat er een korte beschrijving bij de whisky voordat je door kunt gaan naar het afrekenen. Bij het whisky kopen kun je de soort smaak van de whisky eigenlijk in drie categorieën indelen:

  • Je hebt frisse en lichte whisky
  • Rijke en zoetere whisky
  • Wat smokerig en turfachtige whisky

Let dus op of er in de beschrijving bij de whisky, of wanneer je de whisky snel opzoekt in whisky forums, een indicatie staat welke categorie whisky het is.

2. Koop eens een gekke Whisky

Je kunt natuurlijk op veilig spelen door te gaan voor een bekende blend of single Malt van een groot merk. Maar experimenteer ermee! Bij het whisky drinken gaat het niet alleen om de vloeistof zelf, het is de totale beleving! Een mooie beschrijving van een spannende en onbekende whisky kan jouw oordeel ervan op voorhand al mede bepalen. Laat het verhaal achter de whisky dus mee spelen. Zeker door de eenvoud waarmee je tegenwoordig whisky kunt kopen is het erg leuk om eens een whisky uit te proberen waar je nog nooit van hebt gehoord!

3. Bepaal wat je budget is

Overal het algemeen gaat het gezegde ‘goedkoop duurkoop’ wel op bij het kopen van whisky. Maar het kopen van een dure whisky zal er echter niet áltijd toe leiden dat hij lekkerder is dan een goedkopere. Iedereen heeft namelijk een persoonlijke voorkeur. De prijs van een blended whisky begint vaak al vanaf 12 euro, die van een single malt ligt meestal tussen de 30 en 50 euro.

Combineer de tips

Bepaal, zoals in tip 1 is beschreven, eerst welke soort whisky je lekker vindt. Maak van te voren een budget. De iets bijzondere whisky’s zijn logischerwijs wat prijziger dan de algemene. En koop een onbekende (tip 3) whisky welke jou qua smaak aanspreekt en binnen jouw budget valt.

4. Kies een goeie Whisky Aanbieder

5. Vergeet geen accessoires!

6. Wees altijd scherp op whisky aanbiedingen!