Albert Heijn
Hoge kortingen
JUMBO
Snelle levering
PLUS
Prima assortiment
Butlon
Goede bezorging

Whisky merken

Veel mensen kunnen genieten van een heerlijk glaasje whisky. In verschillende prijsklasse kan een fles whisky worden aangeschaft. Er zijn een aantal bekende whiskymerken. Hieronder een overzicht van enkele populaire whiskymerken die in de Nederlandse winkels te vinden zijn en tegen een toegankelijke prijs verkocht worden.

The Famous Grouse

The Famous Grouse is een bekend Schots whiskymerk. De whisky is in Schotland uitermate populair. The Famous Grouse is aan het einde van de 19e eeuw ontstaan in Perth. William Gloag begon in 1860 een distilleerderij. Zes jaar later nam zijn zoon Mattthew het bedrijf over. In 1897 werd voor het eerst The Famous Grouse whisky gebrouwen.

Johnnie Walker

Johnnie Walker is afkomstig uit Schotland. De populaire whisky gaat de hele wereld over. In meer dan 200 landen liggen de flessen van Johnnie Walker in de schappen. Jaarlijks worden er ongeveer 120 miljoen flessen Johnnie Walker verkocht. Johnnie Walker wordt begon in zijn eigen levensmiddelenzaak met de verkoop van whisky. Hij mengde verschillende smaken whisky met elkaar (blenden). Later ging zijn zoon verder met het ontwikkelen en verkopen van verschillende soorten whisky’s.

Jack Daniel’s

De whisky van Jack Daniel’s wordt in de Verenigde Staten gedistilleerd. In 1866 werd de distilleerderij door Jasper Newton Jack Daniel opgericht. Op zestienjarige leeftijd kreeg de jongeling een vergunning om whisky te gaan distilleren. Jack Daniel was de eerste distilleerder die werd opgenomen in het Amerikaanse handelsregister. Het bedrijf is tegenwoordig eigendom van de Brown-Forman-Corporation.