Albert Heijn
Hoge kortingen
JUMBO
Snelle levering
PLUS
Prima assortiment
Butlon
Goede bezorging

Johnnie Walker

De Walker Familie is al lange tijd niet weg te denken uit welke horeca gelegenheid dan ook.. Van een bruine kroeg tot een chique restaurant, de lopende whisky is aanwezig. Een speciale whisky blog met Johnnie Walker in de spotlight is dus op zijn plaats. Johnnie Walker is verkrijgbaar in verschillende prijsklassen en soorten. (blended whisky én Single Malt) Keer op keer onderscheid het merk zich als een van de betere. Het merk Johnnie Walker bestaat, nadat het legaal werd in Groot-Brittanie om blended whisky te verkopen, officieel al sinds 1870. Sinds dit jaar is de whisky verkocht in de iconische rechthoekige fles. We gaan nu de drie bekendste varianten van de Walker familie onder de loep nemen.

  • Red Label
  • Black Label
  • Double Black Label

Johnnie Walker Red Label

Wanneer je de balans zoekt tussen een lichte zoete whisky en een wat zware en turfachtige whisky, dan kom je al makkelijk uit bij een Johnnie Walker Red Label!Het is dan ook de balans in deze whisky die hem geschikt maakt om met welke drank dan ook te kunnen mixen. Onze persoonlijke favoriet is een Red Label met Ginger Ale plus limoen om het af te maken. Het feit dat de Johnnie Walker Red Label naast zeer goed mixbaar ook heerlijk is om puur te drinken, maakt hem ‘s werelds best verkopende Schotse Whisky!

Johnnie Walker Black Label

Deze luxe variant binnen de Walker familie wordt, mede door zijn leeftijd en historie, beschreven als de vader der whisky’s. Want dit meesterwerk, de Johnnie Walker Black Label, is wereldwijd een van de meest geprezen luxe blended whisky’s. Neem een glaasje, zet een muziekje op, en dwaal af. Presenteer je whisky uit de Walker familie met kristalhelder ijs. Het is namelijk een gemiste kans wanneer de whisky op grond van zijn uiterlijk in glas op voorhand wordt uitgesloten.

Johnnie Walker Double Black

Sinds 2013 schenk je een glas Johnnie Walker Double Black in om de intensiteit van de Black Label naar ongeëvenaarde hoogte te brengen. Het hoofdbestanddeel van de whisky bestaat uit 40 whisky’s die minstens 12 jaar oud zijn. Deze toevoeging maakt de whisky een stuk rokeriger dan de Black Label. Daarmee is hij ook wat exclusiever en zeer intens op de tong!