Albert Heijn
Hoge kortingen
JUMBO
Snelle levering
PLUS
Prima assortiment
Butlon
Goede bezorging

Grain Whisky

Grain whisky, in Nederland ook wel graanwhisky genoemd, is een populaire whiskysoort. Graanwhisky is een whiskysoort gestookt van graan. Dit kan gecombineerd worden met neutrale distillaten, maar dat hoeft niet. Welke granen gebruikt worden voor het stoken van de graanwhisky is afhankelijk van het land van herkomst. In Noord Amerika zijn granen als maïs en rogge heel populair in een graanwhisky. Deze graansoort geeft een sterke en specifieke smaak mee aan het product.

Een rye whisky

Een voorbeeld van een grain whisky is een rye hisky. Deze whiskysoort is met name populair in Canada en de Verenigde Staten. Hoe hoog het percentage rogge van een rye whisky is, is van verschillende factoren afhankelijk. In de Verenigde Staten geldt een percentage van minimaal 51 procent. Het alcoholpercentage van een rye whisky is in de Verenigde Staten doorgaans hoger dan in Canada.

Bourbon whisky

Een bourbon whisky wordt vooral in Amerika gestookt. De whisky bestaat voor een groot deel uit maïs. Andere granen die in de whisky verwerkt kunnen zitten zijn rogge en tarwe. De kenmerkende smaak van een bourbon heeft ook te maken met het rijpingsproces. Dit vindt enkel en alleen plaats in geschroeide eikenhouten vaten. Opvallend detail is dat het vat slechts eenmalig gebruikt wordt. Om deze reden komt het ook met enige regelmaat voor dat de gebruikte bourbon vaten naar Schotland vervoerd worden.

Corn whisky

Een andere graanwhisky die voor een grootdeel uit maïs bestaat is een corn whisky. Een corn whisky bestaat voor maximaal 80 procent uit maïs. Het overige percentage bestaat uit gerstmout.