Albert Heijn
Hoge kortingen
JUMBO
Snelle levering
PLUS
Prima assortiment
Butlon
Goede bezorging

Wat is een whisky reis?

Veel liefhebbers van whisky hebben ooit weleens een whiskyreis gemaakt. Deze speciale reizen worden door verschillende instanties aangeboden. Natuurlijk kun je ook zelf een leuke reis langs de verschillende distilleerderijen plannen. Wellicht ben je zo ook nog voordeliger uit. Hieronder vind je een overzicht met enkele leuke, maar vooral lekkere bestemmingen.

Glenturret

De Glenturret distilleerderij is de oudste legale distilleerderij in Schotland. De Famous Grouse whisky komt hier vandaan. In 1775 kreeg de stokerij een vergunning. Het eerste jaar werd Glenturret nog de Hosh stokerij genoemd. Later werd de naam gewijzigd in Glenturret (‘het dal met de torentjes’). In de distilleerderij kan een Famous Grouse tour gemaakt.

Glengoyne

De Glengoyne wordt door sommige omschreven als de mooiste distilleerderij van Schotland. Deze omschrijving heeft de brouwerij voor een gedeelte te danken aan de ligging. Glengoyne is gevestigd tussen schitterende Schotse hooglanden. De distilleerderij ligt vlakbij het dorpje Dumgoyne. Historische bronnen melden dat de stokerij in 1883 is ontstaan. Er werd destijds illegaal dronk gestookt. Pas in 1905 kreeg de distilleerderij haar naam Glengoyne.

Single blended whisky

In Schotland bestaat slechts een distilleerderij waar single blended whisky. Deze brouwerij is gevestigd in Alexandria. Het dorp ligt iets ten zuiden van het bekende Loch Lomond meer, noordwestelijk van Glasgow. In de distilleerderij wordt zowel malt als grain whisky gestookt. Een leuk feitje over deze whisky is dat Loch Lomond de favoriete whisky is van Kapitein Haddock uit de strips van Kuifje.

Plaats een reactie